Jordan

kn 6990 / Per person

KONTAKT

 

Za više informacija pošaljite nam mail ili se javite preko WhatsAppa.

 

E-mail: bubitrade@bubitrade.eu

WhatsApp: 091-638-5556

Mobitel: 098-233-999       

AMMAN –JERASH- PLANINA NEBO- BETHANY – MADABA-MRTVO MORE – PETRA – WADI RUM – AQABA- AMRA

Zrakoplovom iz Zagreba, 8 dana

TERMIN PUTOVANJA: 17-23.11.2022.      

 

                                        već od 6.990,00 kn + pristojbe

 

8 dana putovanja                                                   GARANTIRANI POLAZAK!

VRIJEDNOST VIŠE:

ODLIČNI HOTELI 4* NA CIJELOJ TURI, UKLJUČENE SVE VEČERE, UKLJUČENE SVE ULAZNICE,  UKLJUČEN PUSTINJSKI JEEP SAFARI U PUSTINJI WADI RUM, UKLJUČENA BEDUINSKA VEČERA U WADI RUM PUSTINJI, UKLJUČENO JAHANJE KONJA U PETRI, JEDINSTVEN DOŽIVLJAJ KUPANJA U MRTVOM MORU! LOKALNI VODIČ NA HRVATSKOM JEZIKU! PRATITELJ PUTOVANJA IZ ZAGREBA NA HRVATSKOM JEZIKU

 

PROGRAM PUTOVANJA:

 1. 1.dan ZAGREB – ISTANBUL -AMMAN

Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 18:15 kod šaltera informacija na odlaznom terminalu, podjela putne dokumentacije te prijava za let Turkish Airlinesa za Istanbul u 19:55 sati. Slijetanje u Istanbul u 00:15 sati.

 

 1. 2.dan AMMAN – JERASH – AMMAN

Nastavak leta na liniji Turkish Airlinesa za Amman u 01:45 sati. Slijetanje u Amman u 02:50 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja carinskih formalnosti transfer do hotela 4* u Ammanu. Smještaj u hotel. Noćenje. Kasniji doručak te odlazak u razgled grada. Amman je glavni grad Kraljevine Jordan. U gradu živi nešto više od 4 milijuna stanovnika i smatraju ga najliberalnijim gradom u arapskom svijetu, a često mu daju i naziv „Novi Beirut“ . Razgled grada: Citadela s Herkulovim hramom s koje se pruža prekrasan pogled na grad, rimski teatar koji se nalazi u podnožju Citadele i Abdulahova džamija, novi dio grada, arheološki muzej. Slobodno vrijeme za ručak i kupovinu suvenira. Poslijepodne odlazak do obližnjeg grčko – rimskg grada Jerash, koji je neprekidno naseljen već 6500 godina. Stari rimski grad bio je sakriven pustinjskim pijeskom do prije 70-ak godina. Nakon otkopavanja danas je jedan od najbolje očuvanim gradova iz doba antike sa Hadrijanovim trijumfalnim lukom, hipodromom, katedralom te 600 m dugačkom ulicom stupova. Povratak u Amman u večernjim satima. Večera u hotelu. Noćenje.

 

 1. 3.dan AMMAN- MADABA -PLANINA NEBO – BETHANY – PETRA

Doručak i odjava iz hotela. Odlazak prema biblijskom gradu Madaba, znanoj i kao „grad mozaika“ te grad poznat po pravoslavnoj crkvi Sv. Jurja u kojoj se čuva mozaik karte Svete zemlje iz predislamskog doba. Nastavak puta prema Planini Nebo, najsvetije mjesto u Jordanu za koju je prema predaji, Bog Mojsiju rekao da se popne na ovu planinu i odatle će vidjeti Obećanu Zemlju. Prema vjerovanju, ovdje je  Mojsije i sahranjen, a o značaju ovog mjesta govori i posjet pape Ivana Drugog.  Za vedro vrijeme s planine Nebo pruža se prekrasan pogled na Mrtvo more, dolinu rijeke Jordan te Jeruzalem. Nastavak vožnje prema Bethany – bilblijskom mjestu na rijeci Jordan gdje je prema predaji mjesto Isusova krštenja. Nastavak vožnje do Petre. Smještaj u hotel i večera. Noćenje.

 

 1. 4.dan PETRA – AQABA

Odlazak na razgled fascinantne Petre, jednog od 7 novih čuda svijeta, grada Nabatejaca uklesanog u stijenama prije više od 2000 godina na raskrižju puteva svile i začina između Kine i Indije s Egiptom, Grčkom i Rimom. Petru zovu i grad u kamenu, koji je poznat i kao “Ružičasti grad” zahvaljujući boji pijeska u koji je uklesan. Do početka sika jahat ćete na konjima. Pješice ćete proći kroz sik do Riznice koja je proslavljena u filmu Indiana Jones i posljednji križari, vidjet ćete grobnice u stijenama i rimsko kazalište. Ovo jedinstveno mjesto je bez sumnje najvrijednije blago i najveća turistička atrakcija Jordana, danas je na listi UNESCO kulturne baštine i privlači putnike iz svih dijelova svijeta. U popodnevnim satima vožnje do Aqabe, jedinog jordanskog grada na obali Crvenog mora. Smještaj u hotel. Večera u hotelu. Noćenje.

 

 

 1. 5.dan AQABA – WADI RUM- JEEP SAFARI KROZ PUSTINJU- AQABA

Doručak. Slobodno prijepodne u Aqabi. Slobodno vrijeme za obilazak prekrasne džamije te slobodno vrijeme za shopping začina i kozmetike na poznatoj tržnici. Predviđeno je i vrijeme za kupanje u predivnom Crvenom moru ( ovisno o vremenskim prilikama). Predlažemo odlazak na vožnju Crvenim morem oko koraljnog grebena. Odjava iz hotela te slijedi odlazak prema opjevanom pustinjskom krajoliku Wadi Rum ekraniziranom u filmovima o Lawrenceu od Arabije kojeg omeđuju impresivni smeđi i crveni planinski lanci. Često je zbog pejzaža zovu i “Dolinom Mjeseca”. Slijedi cca 2 sata nezaboravni pustinjski jeep safari (UKLJUČENO U CIJENU) uz mogućnost jahanja deva (uz doplatu). Navečer imamo zajedničku večeru u beduinskom šatoru u samoj pustinji Wadi Rum uz tradicionalne specijalitete te ispijanje čaja uz pogled na zvjezdano pustinjsko nebo. Povratak u Aqabu. Noćenje.

 

 1. 6.dan AQABA –KERAK – MRTVO MORE

Doručak. Nastavak vožnje prema Keraku,  impozantnoj utvrdi koja se nalazi 900 metara iznad razine mora gdje su od 7. stoljeća vođene mnoge strateške bitke. Razgled djelomično obnovljene križarske utvrde te podzemnih hodnika. Nastavak vožnje do obale Mrtvog mora. Mrtvo more je najneobičnije more na svijetu, jezero koje godinama privlači tisuće turista iz cijelog svijeta. Aristotel je pisao o izvanrednim svojstvima njegove vode, a egipatska kraljica Kleopatra ga je dobila na poklon od Marka Antonija. Dubinom od 416 m ispod nivoa mora, predstavlja najnižu točku na zemlji. Koncentracija soli u vodi je najviša na svijetu, oko 30%, skoro osam puta više od saliniteta ostalih mora i oceana. Upravo zbog saliniteta, svi posjetioci uživaju plutajući po površini, jer je ovdje nemoguće potonuti!. Smještaj u SPA hotel.  Večera u hotelu. Noćenje.

 

 1. 7.dan MRTVO MORE – AMRA – AMMAN

Slobodno vrijeme za kupanje i mazanje blatom koje je poznato po ljekovitim i kozmetičkim svojstvima.  Posjetit ćemo i tvornički dučan sa vrhunskom kozmetikom sa ljekovitim svojstvima blata iz Mrtvog mora. Odlazak do pustinjskog grada Amra čije središte je dio UNESCO- ve svjetske kulturne baštine zbog predivnih freski koje prikazuju motive uživanja u životu, uživanja u kupelji te motive lova. Kraće slobodno vrijeme za kupovinu suvenira te povratak u Amman. Zajednički odlazak na večeru u tradicionalni jordanski restoran te transfer do zračne luke u kasnim večernjim satima.

 

 

 1. 8.dan AMMAN– ISTANBUL-ZAGREB

Polijetanje zrakoplova na liniji Turkish Airlinesa za Istanbul u 02:35 h sati. Slijetanje u Istanbul u 06:00 sati po lokalnom vremenu te nastavak leta na Turkish Airlinesu za Zagreb u 08:00 sati. Slijetanje u Zagreb u 08:15 po lokalnom vremenu. Kraj programa.

 

 

Raspored obilaska je podložan promjenama prema procjeni pratitelja.

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

17-24.11.2022.

FIRST MINUTE 6.990 kn

7.490 kn

Cijena aranžmana uključuje:

 • Prijevoz zrakoplovom Turkish Airlinesa na relaciji Zagreb-Istanbul-Amman te Amman- Istanbul – Zagreb u ekonomskoj klasi
 • Smještaj u hotelu 4* u Ammanu na osobi 1 noćenja sa doručkom i 1 polupansiona ( doručak + večera )
 • Smještaj u SPA hotelu 4* na obali Mrtvog mora na osnovi 1 polupansiona ( doručak + večera )
 • Smještaj u hotelu 4* u Petri na osnovi 1 polupansiona ( doručak + večera )
 • Smještaj u Aqabi u hotelu 4* na osnovi 1polupansiona + 1 noćenja sa doručkom
 • Večera u Wadi Rum pustinji
 • Večera u tradicinalnom jordanskom restoranu u Jordanu
 • Svi razgledi s visokokvalitetnim turističkim autobusom prema programu ( u autobusu wi fi, klima, 1 bočica vode po osobi i danu )
 • Sve ulaznice prema programu
 • Jahanje konja u Petri ( prema njihovim običajima, svaki putnik treba dati napojnicu cca 5 USD )
 • Jeep safari u pustinji Wadi Rum
 • Pratnja lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
 • Stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja – usluge voditelja putovanja na hrvatskom jeziku
 • Jordanska viza
 • Organizaciju putovanja i jamčevina

 

Cijena aranžmana ne uključuje:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 2.290 kn ( promjenjivo do izdavanja avio karata)
 • doplatu za jednokrevetnu sobu od 1690 kn
 • osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
 • osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

 

 

 

Obavezne doplate:

 • zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 2.290 kn ( promjenjivo do izdavanja avio karata)
 • izlazna taxa u Jordanu 15 USD
 • Osnovne napojnice cca 40 dolara (uobičajene i očekivane  napojnice od strane vozača, lokalnih vodiča, nosača prtljage – koje voditelj putovanja za Vas plaća na licu mjesta )

Fakultativne  doplate:

 • Jahanje deva u pustinji Wadi Rum, cca 30 min – 25 USD
 • Vožnja brodom sa staklenim dnom Crvenim morem uz koraljni grebem 1 sat – cca 20 USD

Popusti:

 • dijete do 12 godina na pomoćnom ležaju 400 kn
 • odrasla osoba na pomoćnom ležaju 200 kn

 

COVID INFORMACIJE:

Za ulazak u Jordan potrebno je ispuniti sljedeće uvjete:

Putnici u potpunosti cijepljeni s dvije doze cjepiva (ili jednom ako je u pitanju cjepivo Janssen) trebaju imati negativni PCR test, ne stariji od 72 sata prije predviđenog dolaska u Jordan. Na poveznici www.gateway2jordan.gov.jo potrebno se registrirati te učitati potvrdu o cijepljenju i negativan PCR test na engleskom jeziku, a kako bi dobili jedinstveni QR kod koji će biti potreban pri ulasku u zemlju. Također obavezno je imati ugovorenu policu zdravstvenog osiguranja koje pokriva troškove liječenja u slučaju bolesti COVID-19 tijekom boravka u Jordanu.

Putnici koji nisu cijepljeni trebaju imati negativni PCR test, ne stariji od 72 sata prije predviđenog dolaska u Jordan. Na poveznici www.gateway2jordan.gov.jo  potrebno se registrirati te učitati negativan PCR test napravljen u zemlji porijekla. Po izvršenoj registraciji dobiva se jedinstveni QR kod koji će biti potreban pri ulasku u zemlju. Također obavezno je imati ugovorenu policu zdravstvenog osiguranja koje pokriva troškove liječenja u slučaju bolesti COVID-19 tijekom boravka u Jordanu.

 

 

INFORMACIJE O LETU:

 

RED LETENJA NA TURKISH AIRLINESU

TK 1056

Zagreb 

19:55

Istanbul

00:15

TK 814

Istanbul

01:45 ( + 1)

Amman

02:50

TK 815

Amman

02:35

Istanbul

06:00

TK 1053

Istanbul

08:10

Zagreb 

08:15

 

 

PRIJEVOZNIK: Turkish Airlines

 

Dozvoljena težina prtljage 30 kg (uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.

Napomena: Navedena su sva lokalna vremena polazaka i dolazaka. Zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta.

 

 

 

VAŽNE INFORMACIJE:

Završno pismo dostavljamo Vam mailom  najkasnije 48 sati prije putovanja – to je završni dokument  u kojem se nalaze sve bitne informacije poput točnog vremena i mjesta polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, imena hotela i sl.

Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od europskih standarda.

Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Vremena polazaka zrakoplova navedena su prema redu letenja objavljenom 2018. godine i podložna su promjeni.

Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju te vremenskim uvjetima. Promjene plana leta, hotela ili programa putovanja nisu predviđene, no zadržavamo pravo na iste. Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Mondo travel d.o.o. te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

O eventualnom otkazu putovanja u slučaju premalog broja putnika biti ćete informirani do najmanje 15 dana prije polaska. U slučaju otkaza zbog premalog broja putnika agencija ne snosi odgovornost za troškove usluga koje nisu rezervirane u agenciji, a putnik ih je rezervirao kod treće strane u svezi planiranoga putovanja.

Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske www.mvep.hr

 

 

 

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:  


Hrvatskim državljanima za ulazak u Jordan potrebna viza koja se dobiva na graničnom prijelazu. Za vizu je potrebno dostaviti agenciji sve podatke s naslovnice putovnice. Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od ulaska u zemlju te je potrebno imati 1 praznu stranicu u putovnici.

 

 

 

Minimalan broj putnika: 20 putnika

Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o.

NAČINI PLAĆANJA

 

Slanje upita na mail: bubitrade@bubitrade.eu. Nakon potvrde rezervacije uplatu vršite na dole naznačeni račun te nam šaljete potvrdu o uplati na mail.

 

Bubitrade d.o.o 

Zagreb 10000, Ilica 170

BKS bank AG glavna podružnica Hrvatske

Mljekarski trg 3, 51000 Rijeka

IBAN: HR5824880011100140511  

SWIFT: BFKKHR22